Strážce Radoňovic – TRS

Úterý, 28°C, krásný slunečný den -musel jsem z kanclu ven. Rychlá příprava + dálnice na Liberec a jsem tam. Na místě 2 sympaťáci (mladší a starší s dívčinou), rychlý pokec a šup na vršek upnout lanko do slaňáku.

Chtělo to změnu (na Sluneční jsem byl před cca 14 dny) a tady to už bylo jiný. Vyšší, dole plotny, nahoře kolmice. Stále jednodušší, takže ideální na přemýšlení nad doplněnou konfigurací TopRopeSolo (2x RollnLock).

Jako trochu se to pletlo, lano vpravo, na odsedce spodní RnL.

Příště nejspíš RnL na odsedce dozajistím tenkým gumicukem okolo krku(paže). Pak bude nahoře a dominantní. Jo ještě jinou karabinu s perkem.

Spodní nechám asi na volno.

Tím bude jasnější uspořádání a nebudou se plést a motat.

Otázka je jestli tu vrchní nedat do provázání sedáku a prsáku (místo do odsedky) – což by bylo lepší pro případ pádu nabok nebo hlavou dolu.

Ze Strážce jsem zkusil 3 cesty z jižní strany (levou střed, pravou po voštině).

A pak vedle na jednu kratší plotnovku ohodnocenou za V (UIAA). Tady se mi nechtělo přemotávat lano do slanění a tak pomocí Selbstseilrolle dolů. A taky mi došlo, že je dobré dělat uzlíky, takže kontrolovaně mi jeden pramen projel, druhý pramen stále držela RollnLock od CT. No zdálo by se že dělat na jednodélkové skalce uzlíky je zbytečné (konce lana s uzlíkama jsou stejně v batohu), ale když začneš kombinovat a zkoušet, zkrátíš lano třeba napůl na slanění a ještě nerovnoměrně (pak dosahuje jeden konec do 2/5 cesty a druhý do 1/5 stěny), tak hned najdou uzlíky uplatnění.

Mohlo by se vám také líbit...