Ferata Lužická spojka

Kamarád musel vidět snad všechny komíny v Ústí (je nějak aktivní ve www.kominari.cz) a tak jsem aspoň proběhl Vinařskou (za panelákama, na čedičových varhanech), dobrý, zajímavý. krátký a šup do auta. 

Jo Lužická spojka, řekl bych poctivé C, které je delší než ostatní feraty v ČR (ale jsou tam taková 3 klidová místa), občas si myslím, že tam bylo lehce převislo (ale neměl jsem s sebou vodováhu:).

Dali jsme ji 2x, podruhé už jsem šel pomalejc a lépe dýchal, taky jsem to líp prožil. Výhledy na kotlinu Labe k Ústí nádherné.

Na závěr jsem jako poděkování za tuhle delší feratu posbíral nahoře trochu odpadků (asi tam chodí mládež pařit aneb po keltsku vítat východ slunce:)

Jo sestup je hustej a to bylo sucho, ale vypadá to, že tam natahují stará lana aby se bylo za co chytit, za což místním agentům také dík.

No a aby se něco nestalo: kámoš si zapomněl feratový set v autě, a nechtěl čekat až mu ho přinesu, tak to dal jednou bez jištění …. já se z něho ….. (no šel jsem první, aby mi nespad na hlavu 🙂

Mohlo by se vám také líbit...